Monday, December 6, 2010

6 Disember 2010, Isnin...
Hari ni alya pergi temujanji plastik, hari ni ibu kerja, pagi-pagi lagi dah keluar dari rumah ke HUSM. Pergi punch card dulu. Pastu bawak alya pergi makan kat anjung cafe, makan kek pisang  jer, tak banyak dia makan. nak main jer. By the way, Alhamdulillah demam alya dah baik, sek baik, cuma ada selsema ngan batuk , skit-skit. Lepas makan terus pergi ke Klinik SOPD.
Kerja ibu? cam biasa member ibu yang cover , thanks shazreel, terima kasih jugak pada En. Azahadi yang memahami.
Sampai kat klinik, letak kad , ambik nombor, dapat 1022, lambat lagi nih. Kebetulan jumpa member ibu kak Natrah. Boleh ngejust ni, tunggu folder jap.Alhamdulillah jumpa folder cepat. Jadi , folder dah ada, doktor pun ada, apa lagi masuk jelah jumpa doktor .Thanks akak. Nasib baik cepat, tak payahlah member nak cover kerja lama-lama. kesian kat member...terpaksa nak buat camana.
Masuk jumpa doktor, doktor check alya, alya ikut jer apa doktor suruh buat, "baby kata aaa", "aaa"... tak melawan pun . Jurus sungguh anak ibu...
Diagnosis alya, cleft secondary palate. doktor plan untuk buat operation ke alya tahun depan 19 Januari 2011. Masuk wad sehari sebelum operation. buat sekali dengan ORL untuk letak tiub kat gegendang alya...harap semuanya okey...


Nilah tube yang nak masuk kat telinga alya, ibu ambik gambar ni kat Klinik ORL.


2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...