Tuesday, March 8, 2011

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU


Salam satu Malaysia, dah lama rasanya tak join segmen Ben Ashaari, boleh join nih, saya ibu kepada 3 orang puteri , semuanya berusia  3 tahun. Masuk tahun ni usia perkahwinan baru mencecah 4 tahun. Kenangan manis bergelar ibu, gembira seronok sebab sekali beranak dapat 3 orang pastu semua perempuan. Kenangan pahit bila anak terpaksa berada dalam wad dalam tempoh waktu yang agak lama ,berpantang pulak tanpa anak dicc,  pastu salah seorang triplet( alya) terpaksa pulak jalani pembedahan kat IJN. Kenangan pahit juga bila terpaksa berpisah dengan syasya ngan niesa buat sementara untuk tumpukan perhatian pada alya. Tapi kini segalanya berbaloi bila dapat bersama ngan anak-anak, bila dapat lihat gelak tawa anak, seronok sangat , segala kesukaran dan kepayahan selama ini adalah ujian daripada Allah Taala, dan yang pasti terlalu banyak hikmah yang tersirat disebalik kesulitan yang diberikan.
Dan kepada Suami ehem2 , semoga abang sentiasa memahami dan menyayagi ayang serta anak2, jangan garang-garang tau...rajin2lah tolong buat kerja rumah yer...he he
Kepada anak-anak ibu semua ibu berdoa semoga alya , niesa ngan syasya akan jadi anak-anak yang solehah yang sentiasa doakan ibu dan ayah yer, semoga anak-anak ibu akan jadi anak-anak yang berjaya di dunia dan akhirat ....Amin
Kepada anak-anak diluar sana yang masih ada ibu ngan ayah, taatilah mereka selama mereka masih hidup dan doakanlah mereka jika mereka telah tiada...
Nasihat kepada gadis-gadis diluar sana, jagalah maruah dan perilaku diri...taatilah kedua orang tua dan jadilah isteri solehah....
SEKIAN...

23 comments:

  1. ellow..menarik kesah kamu....kalo sudi & punya masa meh la baca kesah saya plak...
    http://eliyaezlinalias.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

    ReplyDelete
  2. salam kenal.. wah, triplets.. ramai tu.. ;)

    ReplyDelete
  3. jenjalan tgk geng mama segmen en ben

    http://diarialeesya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. "nice entry tau... dtg dari blog abg ben.... jom bce petua orang2 tua tntg soal kecntikan tubuh badan..."

    SELAMAT BERKENALAN YE...:)

    ReplyDelete
  5. rezeki Allah Maha hebat..Triplets..Lucky U..Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  6. jelajah dari blog ben ashaari...
    wahh..turn kaum ibu2 plak join segmen...syabas!!

    keep on blogging mama :)

    ReplyDelete
  7. salam...datang dari blog ben....hehe..jom la singgah blog ct pulak..sambil-sambil tu jom bace entri hangat ni and vote untuk ct

    http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/ct-berkempen-bukan-manifesto-ingin.html

    ReplyDelete
  8. dtg dr blog abg ben..
    wahhhh sronoknye dpt triplets..

    jemput sggah blog pinky jom.. =)

    ReplyDelete
  9. wahhh..triplets yg chumelll2 belaka... =D

    ReplyDelete
  10. jalan-jalan dari blog a.Ben

    nice post~~

    :)

    ReplyDelete
  11. tahniah!singgah dari blog BA.slmt bkenalan.dah follow^^ triplet yang comel2.jemput ke http;//mamaglamdiva.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. salam kenal.. hehe.. dtg dr blog abg ben..

    ReplyDelete
  13. singgah dari segmen abg ben

    selamat hari wanita!
    semoga menjadi ibu yang tabah dan sabar dlm membesarkan anak2..

    seronok ada anak kembar, 3 pulak tu!
    teringin gak nak anak kembar..

    ReplyDelete
  14. Wahhh..bestnya...

    Jimat tu, skali beranak jer dapat 3

    Teringin jugak nak merasa

    Mesti seronok ngan karenah diorang kan

    ReplyDelete
  15. anak2 yang cute... seronok kan?

    ReplyDelete
  16. salam singgah dari blog ben....

    bertuahnya dikurniakan anak kembar 3 kan...mesti sweet ajer semuanya... ;)

    ReplyDelete
  17. salam perkenalan mommy.. leh kongsi2 about mommy kan :)
    datang dr blog ben... jom follow sy jgak.. :)
    >>bestnyer kembar 3.. :)

    ReplyDelete
  18. kak, salam...

    Tanpa ibu siapalah kita..
    Tahniah kerana menjadi seorang ibu, semoga memiliki anak yang soleh dan berjaya..

    ReplyDelete
  19. thank you semua, will follow you all back

    ReplyDelete
  20. salam kenal. singgah dari blog BA. sudilah join segmen ni. tq
    http://creativmum.blogspot.com/2011/01/sudikah-anda-jadi-follower-kami.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...