Wednesday, October 3, 2012

gitulah ....

Kesian...minggu lepas hari Rabu ngoh sakit mata, pastu hari jumaat balik kampung start demam. ibu dah bagi pcm, tapi tak kebah2 jugok. last sekali hari yang ke lima demam ibu gi ambik ngoh kat sekolah, nak bawak g klinik jumpa doktor. rasanya nak kena start antibiotik. masa ibu g ambik ngoh kat sekolah, ish macam dah sejuk jer, tak demam dah kot. ibu tanya ayah,"camana? nak bawak g klinik tak?, "..." ntoh"..." ermmmm, bawak jerlah, tengoklah apa kata doktor,".... then ibu bawak ngoh jumpa doktor, doktor bagi ubat demam selsema ngan antibiok... malam tadi demam ngoh dah kebah...tapi dalam kul 4 pagi gitu, ibu dengar long nangis, pastu ibu cakap,"nape long, meh sini tidur kat ibu,"...panas jer badan long, demam rupanya, baru berjangkit dengan ngoh, "long demam nih, meh makan ubat dulu, "... sengih jer dia bila ibu suap ubat, "long demam kat tekuk(leher)...panahhh," suka dia bila ibu cakap dia demam, pastu suap ubat kat dia, lepas lap badan dia dengan towel basah, pastu ibu peluk dia , gosok dia...sengih jer budak long ni...sek baik si kecil afina tidur lena....rupanya si long ni nak kan perhatian, rupanya dia dengki tengok ngoh dapat perhatian sebab demam, jealous tengok ibu dakap ngoh....sebelum  ni pulak perhatian ibu asyik kepada si kecil afina. kak chik pulak tak leh nak berenggang ngan ayah . satu malam tu ayah dia keluar tak ajak dia, kak chik ni mengamuk, menangis , meraung sampai muntah...ibu cakap apa pun tak layan , ermmm, anak butir ayah sorang ni....tengah hari ni nak kena pergi sekolah bagi antibiotik kat ngoh dengan ubat demam kat long, kata cikgu peraturan baru nak kena mak ayah sendiri bagi ubat kat anak . pastu nak g bagi feeding baby afina nurhanan... 


kak chik(yaya), long(syasya), ngoh(niesa)

4 comments:

  1. wohh besaor dah 3 beradik nie.. mana adik keciknyer :)

    ReplyDelete
  2. salam kenal...

    comelnya kembar ni

    ReplyDelete
  3. Tq syiela, kalau ada masa free bacalah kisah budak3 org ni masa kecik2 dulu, terutama alya...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...