Thursday, September 6, 2012

still bagi full breastfeeding

minggu depan afina dah nk masuk 6 bulan, bolehlah start bagi makanan...sekarang ni pun duk hisap tangan, apa-apa yang dipegang semuanya nak masukkan dalam mulut. masa peknan ke afina memang nekad nk bagi full breastfeeding. teringin nak beli pump yang mahal2 tapi budget takder ma,,, beli jer apa yang mampu.
dulu masa time triplet ibu guna pump pureen ni, tapi masa tu susu x berapa nk ada. lagipun bila guna pump ni sakitlah, rasa pedih. kena tekan button untuk control flow . maksudnya tangan x leh nk relaxs. pas tu 4 tahun kemudian afina lahir, ibu try guna dah x leh. rosak...
(RM125)


next ibu try beli pump manual, mak ai sakitnya tangan , cramp. last sekali patah...ha ha
(RM49.90)

then beli yang ni plak , selesa gak dan mudah nak guna . banyak gak kuar susu. sekarang masih lagi guna yang ni. dan time2 nak cepat memang bagus yang ni.
(RM20)

yang ni plak baru jer beli, sebab malas nak perah malam, belilah yang double pumping lagi mudah, relax, pastu kita boleh pilih level sampai 8. selalunya level 3 dah boleh kuar
flex jet( betul ke tak ejaannya tapi yang laju tulah)
(RM399.90)


so far so good...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...