Wednesday, April 20, 2011

Alamak! alya pulak demam

Tulah budak2 ni kalau tak berjangkit tak sah, semalam pergi ambik alya kat rumah pengasuh dia, menangis, ibu tanya nape adik nangis? demam....sianlah pulak. syasya Alhamdulillah dah sihat nampaknya.  Biasanya gitulah syasya akan demam dulu , pastu alya then, niesa samada akan kena atau tak kena terus, sebab niesa dia paling besar dan antibodi paling kuat.
malam tadi alya demam kuat, puas jelung ngan air, tak kebah, ubat pun dah bagi, tak kebah2 juga...
ibu cakap kat alya"cian adik demam" pastu alya cakap ngan pelatnya" bu...biarlah,".. sedihlah pulak ibu...
pagi ni demam lagi, ubat dah bagi dalam kul 5pg, takkan nak ambik EL lagi, kali ni ayah pulak ambik cuti, sebelum tu ibu ngan ayah bawak alya gi klinik, nak kena start antibiotik kot kot mana pun sebelum melarat...alya kalau demam, teruk...jadi hari ni start 1st day antibiotik...hope alya can recover soon... duk ngan ayah elok2 yer... ayah jaga adik baik2 tau...

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...