Tuesday, July 19, 2011

Ayah outstation....

Minggu lepas ibu ada kursus kat Langkawi, 4 harilah jugak ibu tinggalkan alya , niesa ngan syasya kat ayah. ok jer ayah jaga, siap bawak balik kampung lagi budak 3 orang tu. Ayah jadi Mr.mama. tapi semalam bila ayah outstation semalaman jer, ibu rasa senget jer bahu ni. Almaklumlah lama tak bawak kete, he he biasanya ayah jadi driver, ibu duk sebelah jer bila ayah gi hantar kat tempat kerja.anak2 hantar kat umah pengasuh depan umah jer. Ini esok nak g keje , malam dah pikir mana nak parking, nak lalu jalan mana. alamak ! minyak pulak dah kuning... confirm tak pergi isi minyak.
syasya tanya, ibu, ayah mana? niesa jawab , ayah kijo, kuat. ibu, ayah dok kelik? male doh ni. ayah kijo.alya pulak bila tidur cari ayah. ibu, ayoh? . jenuh nak jawab. ayah kijo. bila ayah tepon , alya sibuk bercakap dalam phone , tak endah syasya duk stress nak cakap jugak. meraung2 dia. niesa cool jer. malam kedua ayah balik, dekat kul 12 tgh malam ayah sampai, alya, niesa ngan syasya tak tidur lagi, tunggu ayah balik. asal bunyi kete jer , terus g kat pintu, kata niesa, ibu , ayah balik. bukan, bukan ayah tu, orang lain.
bila ayah balik jer , seronok diorang , alya terus nak berdukung ngan ayah. 
kami saaaaayangggg ayah!......

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...