Sunday, November 25, 2012

disaster...

huhh....tak taulah ujian ker musibah ke , tapi yang pasti setiap kesakitan yang Allah berikan pada kita adalah sebagai penghapus dosa dan supaya kita boleh muhasabah diri..(barangkali ibu ni banyak dosa kot)...dan setiap ujian yang diberikan pasti ada hikmah yang tersembunyi yang pasti hanya Dia Allah yang Maha Mengetahui.  Bulan lepas satu family sakit mata kecuali ayah ....mula2 niesa bawak balik sakit mata tu, pastu berjangkit ngan yang lain2, sudahnya terpaksa ambik cuti. nak hantar nursery pun tak boleh...takut berjangkit ngan budak lain kan... rasanya 2 minggu jugak cuti...baby afina pun kena jugak sakit mata...
bulan ni pulak, niesa jugak bawak balik chicken pox, atau bertih bahasa Kelantannya, @ jintungan bahasa Terengganu nye. 3 minggu ambik cuti jaga niesa, pastu berjangkit pulak ngan syasya, pastu ibu pun kena jugak, tulah masa kecik tak kena, dah tua ni baru nak merasa...mc seminggu. sakit jugak naik bertih ni, macam kena api gitu, dahlah miang, gatal pulak tu....patutlah budak2 ni asyik menggaru jer. hari ni ibu dah start kerja lepas sebulan agaknya cuti. budak2 pun masih belum pulih sepenuhnya, alya naik kat muka ngan tangan , malam tadi demam. baby afina baru nak naik, nampak ada sebijik dua kat punggung...kesian budak2 tu. Buat masa sekarang mama che ngoh(adik ipar) diorang yang mari jaga kat umah...dah terlalu lama rasanya ibu tak masuk kerja...sik baik ada dia datang jaga budak2 tu...Alhamdulillah
Semoga anak2 ibu cepat sembuh... pastu kita gi makan kat tutti fruttii yer sayang.....

1 comment:

  1. Alahai kesiannya.. moga cepat sembuhlah semuanya... haru biru kalau jadi cam nih!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...