Wednesday, October 9, 2013

masuk wad untuk tidur

Salam , dalam tahun ni alya asyik duk berulang alik ke ORL, audio, speech therapy...nak concentrate pasal telinga alya...problemnya dia kurang dengar , kesian jugak sebab kat sekolah dia agak ketinggalan berbanding niesa ngan syasya. Baru2 ni ada try pakai alat bantuan pendengaran, ok skit tapi pakai sekejap2 jer dulu nak bagi dia biasa. katanya sakit telinga bila pakai. Kata doktor alya sebenarnya mungkin tak perlu pakai alat bantuan pendengaran lepas buat satu lagi pembedahan untuk pasang gromet. Nak dijadikan cerita dua bulan lepas masuklah wad untuk operation, ibu ambik cuti siap2, ayah pun ambik cuti. Admit wad pagi2 lagi, Ohh baru teringat masa ni bulan puasa, duk pikir karang bukak posa kat hospitallah gamaknyer. Semua adik beradik alya masuk dalam wad tu. Bising ngan suara budak2, sik baik takder orang masa tu . Sebelah petangnyar doktor bius datang review,masa tu budak2 duk tidur atas katil . Doktor duk meneka "mana satu alya?mesti yang paling kecik ni,"tak boleh buat sebab alya ada selsema ngan batuk , takut ada komplikasi lepas bagi bius, jadi kena postponed. Takpelah gitu gak nak buat camana. Alya sejak besar sikit ni susah betullah doktor nak chek, lagi2 nak ambik darah punyalah susah, siap kena bungkus dengan selimut. Datang hospital untuk tidur jelah... Dekat nak bukak posa baru sampai umah. 



Alya dah dapat tarikh baru untuk operation lepas raya haji ni 24/10/2013... Doakan alya yer.

3 comments:

  1. Semoga operation berjalan lancar ye nanti. Ibu mmg kuat.. sy bangga.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum
    Ibu..apa khabar alya..mcmn operation.. semoga semuanya baik2..AMIN..

    ReplyDelete
  3. dah operate? caner keadaan anak? harap sihat2 yer...anyway...Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...